Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2018 13:35 - ОПИТ ЗА ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО
Автор: anaki Категория: Изкуство   
Прочетен: 743 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.03.2022 20:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                             ОПИТ ЗА ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО

 

              Къде?

Тук в България. С разрешението на държавата. Под благосклонното позволение на Европейския съюз.

Европейският съюз си е стара кочина. Била е и е. И няма изгледи скоро да се оправи.

За какво става въпрос?

Започваме с пример № 1.

Човек от Перник бърза за София за да окаже животоспасяваща помощ на дете, брат, баща,  майка , сестра и т.н.

И какво се случва?

Пътят на Владая се оказва затворен!

Кой го е затворил?       

Генчо от Владая е изпитвал сърбеж  между врата и задника си, някъде където му е трудно да стигне с ръце и да се почеше. Същите трудности изпитват и аверите му Гошо, Киро, Тошо. Обръщат се към държавата за помощ. Последната в  момента си има други проблеми за чесане и им отказва. Генчо и компания решават да протестират. Най-евтино и удобно им се вижда да блокират пътя Перник- София. Правят го. Натрупват се огромен брой коли и става задръстване. Човекът попада в това задръстване и не може да спаси живота на ближния си.

И ето тук започва свинщината.

Европейският съюз и нашата псевдодържава от една страна дават право на Човека от Перник на свободно придвижване за да отиде до София и да спаси живота на ближния си. А от друга страна дава право на Генчо от Владая да му затвори пътя и да му  попречи да отиде до ближния си. По този начин  Генчо върши безнаказно , напълно законно предумишлено   убийство.

Какво би трябвало в случая да стане?

Нормалната логика казва- Държавата трябва да използува своята пехота, артилерия, авиация, танкове е прочее въоръжение за да осигури на Човека правото на свободно придвижване и да му помогне да спаси живота на ближния си. Да ,ама държавата не го прави това. Тогава за какво му е на Човека тая държава и какво би трябвало той да направи в случая?

Нормалната логика казва- Човекът трябва с оръжие в ръка да си отвори пътя и да спаси живота на ближния си. Ако не го направи това то той е последната свиня в кочината, наречена  Европа.

Човекът се оказва човек и го прави. Какво следва нататък? Човекът попада следващите двадесет години в българската псевдоправораздавателна система а българското Народно събрание,  след намесата на лицето „Аз”, започва обсъждането на закон забраняващ блокирането на пътя Перник- София в района на Владая.....

Пример № 2.

А на юг от нас какво става?

 Там час през час нашите данъкоплатци чешат сърбежа на гръцките фермери, които затварят пътя на границата. Това малка свинщина ли е? Тук тя вече е международна И не става ли тя също под благосклонното одобрение и позволение на Европейския Съюз? Това не е ли също опит за предумишлено убийство? Но, той на пръв поглед не се вижда защото е дълбоко заровен в безкрайните опашки от тирове и леки коли, пълни с хора, които дни наред живеят на полето без храна, без вода , без тоалет.

Пример №3.

 Жена ми си счупи крака. След два-три часа пристигна линейка, качиха ни  и тръгнахме от болница на болница. Имате ли представа какво ставаше вътре в линейката? През десетина-петнадесет метра двамата хвърчахме от пода до тавана и обратно. Жена ми си счупи и това, което й беше останало здраво, а аз се огървах с тежки охлузвания. Оказа се, че сме миинавали върху т.н. „лежащи полицаи”. В България всеки, когото не го мързи може да си поставя лежащи полицаи с каквито си иска размери и форми. Ама работата е не само до лежащите полицаи а изобщо до българските улици.

Пример №4.

Пътувам от летището за пазара Иван Вазов. На „Плиска “ шофьорът на таксито  ме пита-

-        Откъде искаш да минем. През Орлов мост или през кръстовище „Фандък”?

Научих, че така народът е кръстил кръстовището на булевард  Вапцаров с Симеоновско шосе. Представяте ли си с какви нежни чувства хилядите шофьори споменават най-близкият човек на кметицата когато преодоляват невероятното задръстване в тая пародия на надлез, кръгово движение и светофар?

Ако продължите от Семинарията нагоре по Симеоновско шосе на пресечката с околовръсното шосе ще се срещнете с абсолютно същият „Фандък” . Тук вече няма никакви пречки за построяването на едно нормално кръгово движжение и избягване на огромното задръстване.

Накрая- Работата е по-сериозна отколкото изглежда на плъвв поглед.

Кой и как има право да създава улици?

 

 Било е някъде 1976-77 година. Един ден техникът в с. Кладница, позастарял човек вече пред пенсия, ми казва:

-Ела да  видиш  нещо интересно.

И ми показва първият  план на селото.Подписан с мастило лично от Цар Борис ІІІ. Тогава е имало закон, съгласно който не може да се измени улица без съгласието и гласуването на НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ!!!!     

Крайно време е да се разбере, че най-важната връзка между хората е пътят. И  че никой по никакъв повод не може да го открива, закрива или затваря!!  Никакви кметове, кметици, политици и т.н.А най-малкото ( колкото и странно да звучи ) това е от компетенцията на архитектите.Те могат а и правят най-голямата бъркотия.Погледнето само какво чудо сътвориха от Драгалевското шосе да булевард България- там от Околовръсният път надолу заек не може да мине, камо ли човек с кола.

Колкото и странно да звучи проектирането и прокарването на улици може да става само по разпореждане на Министър -председателят. С категоричното съгласие и по предложение на трима други министри- на здравеопазването, на вътрешните работи и на отбраната!Защото през този район и по тези улици трябва да могат при неотложна нужда да минат ЛИНЕЙКИ, ПОЖАРНИ КОМАНДИ, ПОЛИЦЕЙСКИ КОЛИ, БАТАРЕИ И ТАНКОВЕ!!!

 Анадъмо??

Пътят се е затварял, затваря се и ще се затваря само в случай на война. Но, това е друго нещо. Тогава залогът е живот за живот.

 Последното столетие  кочината Европа  води две опустошителни войни и даде 70 милиона човешки живота за да богатее Америка. И още не й е  дошъл акъла. Сега просто плаче за трета.....  

 

                                                                         Доц.д-р инж. Янаки Спасов




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anaki
Категория: Политика
Прочетен: 50642
Постинги: 34
Коментари: 16
Гласове: 40
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031